De Boekenweek 2021 wordt gevierd van 29 mei tot en met 6 juni. Het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets – tegelijkertijd ook verkrijgbaar in een Friese vertaling van Baukje Zijlstra – en het Boekenweekessay van Roxane van Iperen zijn dan eindelijk door heel Nederland te lezen. Om de drukte te spreiden en winkelen voor iedereen veilig te houden, zijn de uitgaven de hele maand juni beschikbaar.

Eveline Aendekerk, directeur van het CPNB: “Eindelijk kunnen we weer echt naar de boekhandel. Maandenlang hebben lezers gesmacht naar dit moment en nu de winkels weer open zijn is het hoog tijd om het langverwachte feest in de boekhandel te plannen. Ik weet zeker dat het fantastische Boekenweekgeschenk en -essay het wachten meer dan waard zijn geweest en dat heel veel lezers een prachtige leeszomer tegemoet gaan. We zijn verheugd dit jaar de Boekenweek, het grootste boekenfeest, toch kunnen organiseren en roepen iedereen op de favoriete boekhandel te blijven steunen.”

Boekenweekgeschenk in het Nederlands en het Fries

Bij besteding van minimaal € 15,00 aan boeken krijg je het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen van Hanna Bervoets cadeau. Ook dit jaar heeft het CPNB in samenwerking met Boeken fan Fryslân weer een Friese vertaling laten maken. In de vertaling gemaakt door Baukje Zijlstra is het Boekenweekgeschenk onder de titel Wat wy seagen verkrijgbaar. In de Boekenweek (en de hele maand juni) kun je dus kiezen tussen de Nederlandse of de Friese editie van het Boekenweekgeschenk!