Van 11 tot en met 13 september organiseert dichterscollectief RIXT haar eerste schrijversweekend bij Folkshegeskoalle Skylgeralân, Terschelling. Tijdens dit weekend komen dichters van RIXT en van het eiland bijeen om samen nieuw werk te maken. Ze brengen dit op zaterdagavond 12 september op het podium tijdens een gemeenschappelijk optreden.

Negen RIXT-deelnemers en zes eilanddichters zullen tijdens ‘Waailân’ poëzie creëren. Ze zullen inspiratie krijgen van elkaar en van de omgeving. Edwin de Groot, voorzitter van het collectief, leidt het weekend in goede banen.

Het optreden op 12 september vindt plaats op de Folkshegeskoalle en begint om 20.30 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht vanwege de door de veiligheidsmaatregelen beperkte capaciteit.

Het schrijversweekend vindt plaats naar aanleiding van de wens van de collectief-dichters om de verbinding te zoeken, zich in elkaars poëzie te verdiepen en om samen te schrijven en op te treden. Recent heeft het collectief ook al gezamenlijk aan poëzie gewerkt, tijdens de goed ontvangen ‘Rigel van Rink’. Een week lang schreven dichters toen op het schrijversarkje in de Veenhoop aan doorgeefgedicht ‘De bui’.

Lees meer