Avontuurlijke en intieme live-ervaring bij jou op de stoep. Coronaproof!

De dag loopt op z’n eind. De stilte trekt over Fryslân. Een verpleger, een vrouw die voor het eerst na lange tijd weer buiten komt, een journaliste: allemaal zijn ze ‘s avonds onderweg. Waarom slapen ze niet? En wat doen ze zo laat nog buiten?

De reis van elk personage begint online en eindigt bij een voordeur. Ook jouw voordeur. In een unieke monoloog word je in vertrouwen genomen over wat hen wakker houdt. Je bent getuige van hun tragikomische dromen, verlangens, twijfels en angsten. Ze troosten je de nacht in. Zodat alles lichter wordt.

Het afgelopen jaar zijn we veel thuis en slapen we slechter. Soms voelt het alsof we in een eindeloze nacht zijn beland. In Nacht word je even uit de dagelijkse realiteit opgetild door o.a. Joke Tjalsma, Nynke Heeg, Bart Harder, Aukje Schaafsma en Eva Meijering. Welke acteur staat straks bij jou op de stoep?

De voorstelling wordt gemaakt door het team achter de Oerol-hit ​Part-Time Paradise ​(Aukje Schaafsma, Karel Hermans, Tatiana Pratley en schrijver Wessel de Vries) in samenwerking met Sjoeke-Marije Wallendal (LF2018-openingsvoorstelling ​Marijke Muoi)​.

Hoe werkt het?

Nacht begint online, waar je de personages leert kennen. Elk personage reist op een bepaald moment naar een adres in de provincie. Live – bij de voordeur – gaat de voorstelling verder. Welk personage bij jou aan de deur komt, is een verrassing. De voorstelling (het online en live gedeelte gecombineerd) duurt ongeveer 40 minuten.

Nacht is meertalig en reist door heel Fryslân. Ook als je geen oprit hebt of in een appartement / (portiek)flat woont, komt Tryater aan je deur. En er is zelfs een Bed & Breakfast arrangement voor wie buiten Fryslân woont.

Op 5, 6, 7, 8 en 9 mei zijn er extra voorstellingen van Nacht.

Voor iedereen die buiten het Friese vasteland woont en Nacht niet wil missen en voor iedereen die om een andere reden geen acteur aan de deur kan of wil ontvangen, is er een volledig online versie van Nacht te zien op zaterdag- en zondagavond 8 en 9 mei.

Ga voor meer info en kaarten naar de website van Tryater.

foto: Florian Cats

www.tryater.nl