Schrijf je eerste eenakter! Oftewel een pocketversie van een afgerond stuk. Als beginnend schrijver leer je hoe de structuur van een toneelstuk is opgebouwd en welke schrijftechnieken je daarbij toepast. Hoe schrijf je een pakkend begin? Wat wordt de climax of je darkest moment? Tresoar organiseert deze toneelschrijfcursus in samenwerking met KeunstwurkSTAF en St.U.F.T.

In de online groepssessies krijg je uitleg aan de hand van voorbeelden. Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag met je eigen eenakter. Je krijgt persoonlijk feedback op de verschillende fases van je stuk, zodat je aan het einde van de cursus een mooie basis hebt voor je eerste eenakter.

Geschikt als vervolg op de toneelschrijfcursus Je eigen stem vinden die in oktober startte bij Keunstwurk. Met behulp van uiteenlopende schrijfoefeningen ging je tijdens deze cursus op zoek naar jouw eigen stem als toneelschrijver.

Aanmelden
Aanmelden kan tot maandag 8 maart 2021 bij Keunstwurk. Aan deze cursus kunnen maximaal 7 personen deelnemen.

Praktische informatie
Data: maandag 15 & 29 maart, 12 & 26 april, 17 & 31 mei 2021
Tijd: van 20.00 tot 21.00 uur
Locatie: online
Kosten: 180 euro
Taal: Nederlands en Frysk
Maximaal aantal deelnemers: 7
Aanmelden: kan tot 8 maart 2021 bij Keunstwurk

Over de docent: Wessel de Vries
Wessel de Vries (1994) is toneelschrijver en filmscenarist. Als toneelschrijver werkt hij veel in Friesland (Tryater, Meeuw Jonge Theatermakers, Skoft&Skiep), maar ook daar buiten (KASKO/Kameroperahuis, Theater Sonnevanck). Films schrijft hij voornamelijk in opdracht van zijn eigen filmcollectief Natte Haring waarmee hij de films Het Grandioze Falen en het bekroonde Drie mensen vinden een auto maakte.

De teksten die Wessel schrijft worden gekenmerkt door humor en fantasie en behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo schreef hij o.a. over drie broers die het huis niet meer uit durven (Schiettent, 2016), zijn favoriete voetbalclub (Het Heilige Hert van Cambuur, 2018) en over campingbewoners die op zoek zijn naar het paradijs (Part time Paradise, 2019). Voor KASKO ontwikkelde Wessel een tekst over het verjagen van demonen op een griezelig kerkhof (De Klok en het Meisje, 2018).

Je eerste publicatie?
Er is in het amateurtheater veel behoefte aan nieuwe eenakters. Wie dat wil, kan zijn afgeronde stuk laten voordragen aan Uitgeverij St.U.F.T. (Stifting Utjouwerij Frysk Toaniel).Zij geven jaarlijkse verschillende eenakters uit en zijn altijd op zoek naar nieuw talent! Het stuk zal dan in het Fries uitgegeven worden (oorspronkelijk of vertaald).