Schouwburg De Lawei doet dit jaar mee aan het project Theater Na De Dam. Jongeren uit Drachten verdiepten zich onder leiding van theatermaker Lisa Groot Haar in de geschiedenis van Drachten ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de route Alleen in Oorlog.

Over Alleen in Oorlog

De jonge Drachtsters ontmoetten ieder een oudere Drachtster die de oorlog heeft meegemaakt. Ze praatten over eenzaamheid, verbondenheid en herdenken. Geïnspireerd door deze ontmoetingen maakten de jongeren ieder een 1 op 1 performance, die ze met het publiek gaan delen op speciaal hiervoor gemaakte bankjes in de buitenlucht. De voorstelling speelt tussen en 9 mei tussen 13.00 uur en 16.30 uur.

Over Theater Na De Dam

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt – in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

foto: Froukje de Jong

www.lawei.nl