Praat mar Frysk heeft een training ontwikkeld over ‘taalgedrag en -gewoonten’ die een combinatie is van theorie en praktijk. Een ‘anders dan anders’ training, voor iedereen die nieuwsgierig is naar de kant van taal waar niet bij stilgestaan ​​wordt.

Taalgedrag en -gewoonten


De theorie gaat over de psychologie achter taal, over taalgedrag en schakelen als gewoonte. Hierdoor krijg je meer inzicht in je eigen taalgedrag en je eigen gewoontes. Je kunt gewoontes veranderen als je dat wilt. Dat is waar we mee aan de slag gaan. Daarnaast is er ruimte voor jouw specifieke situatie en jouw verhaal.

LISTEN


Praat mar Frysk is de Friese partner in het Europese Erasumus + taalproject LISTEN.

LISTEN gaat over het fenomeen dat je als minderheidstaalspreker vaak en meestal onbewust overschakelt naar de meerderheidstaal. Of dat nu bewust of onbewust begint in de meerderheidstaal. Dat is een universeel fenomeen.

Binnen LISTEN ontwikkelt PmF trainingen om dit naar voren te brengen. Want waarom zou je overstappen als de andere persoon je verstaat of zelfs dezelfde taal spreekt als jij? Andere LISTEN-partners zijn de Universiteit van Valencia (Catalaans), IAITH (Welsh), Conradh na Gaeilge (Iers) en Sapientia University (Hongaars in Roemenië), ELEN (European Language Equality Network), CNDR (Pisa, Italië).

Meedoen


Op woensdag 31 maart geeft Praat mar Frysk om 19.30 uur een extra workshop Psychology of your Language. Er zijn nog een paar plekken vrij. Dus geef je snel op! Stuur voor vrijdag 26 maart een mail naar praatmarfrysk@gmail.com met je naam, adres en telefoonnummer.

Bezoek website →