Na de succesvolle eerste vaarperiode in oktober komen Kroft&Smids en Stichting Praamvaren Leeuwarden terug met Praamverhalen, Peer Gynt.

Praamverhalen, Peer Gynt is een unieke audiovisuele boottocht door een donker Leeuwarden met een verhaal dat met je meereist. En dat zich alleen voor jou en je medevaarders ontvouwt.

Via koptelefoons hoor je de zeven acteurs die samen het verhaal van Peer Gynt vertellen aangevuld met muziek en beelden die op de kades verschijnen. Peer Gynt, een heethoofd met een wilde fantasie die tijdens een reis, die hem de van de woeste bergen van Noorwegen naar het droge woestijnzand van Noord-Afrika en weer terug brengt, op zoek gaat naar zichzelf. Een reis die een groot avontuur zal blijken en zijn leven lang zal duren. En al die tijd wacht zijn geliefde Solveig thuis op hem…

Met stemmen van Tim Helderman, Lisa Malou Frenkel, Anna Raadsveld, Jelke Rijpma, Wybo Smids, Freark Smink en Joop Wittermans.

Praamverhalen, Peer Gynt wordt gemaakt door het makersduo Kroft&Smids i.s.m. Stichting Praamvaren Leeuwarden en is 17 t/m 26 maart iedere donderdag- vrijdag- en zaterdagavond te varen om 19.30u en 20.30u.

Met teksten van Henrik Ibsen en muziek van Edvard Grieg
Dramaturgie: Floortje Bakkeren
Mogelijk gemaakt door: Provinsje Fryslân en Gemeente Leeuwarden

“Praamverhalen is een ervaring die je niet mag missen als je van theater, literatuur, verbeelding en van Leeuwarden houdt.” 
Friesch Dagblad