Op zaterdagmiddag 13 november presenteert het Noordelijk Film Festival een NFF-special in Neushoorn, met drie projecten waarin Friese poëzie en film samenkomen.

De Picture Poems van Metafoor Media en Tresoar combineren een breed overzicht van de schoonheid en diversiteit van Friese gedichten en nieuw werk van jonge filmmakers. Bert Looper neemt je mee op een reis door de tijd. Anne Feddema draagt een van zijn gedichten live voor, gevolgd door de interpretatie van de filmmaker. Inmiddels zijn er 14 Picture Poems gemaakt, twee nieuwe films gaan deze middag in première.

Dichter fan Fryslân Nyk de Vries heeft de afgelopen twee jaar meerdere gedichten verfilmd. Nyk geeft een live performance waarin zijn filmwerk te zien is.

Het derde project komt tot stand uit het rijke archief van het Fries Film & Audio Archief (FFAA). Syds Wiersma, coördinator van FFAA is op zoek gegaan naar Friese dichters die zich in de afgelopen decennia gewaagd hebben aan verfilming van hun poëzie.

POËCINEMA is mede mogelijk gemaakt door Leeuwarden UNESCO City of Literature. Reserveer je gratis kaartje vanaf 3 november op de website van het Noordelijk Film Festival.

Bezoek website →