Als opmaat naar de jaarlijkse Verhalenavond in november vindt op vrijdag 19 juni een kleinschalige online Verhalenavond plaats. Drie sprekers – een ondernemer, een docent en iemand uit de zorg – vertellen in acht minuten een aansprekend verhaal met het thema ‘Het Virus’. De verhalen gaan over de impact van het coronavirus op hun leven. 

De verhalen worden verteld via Zoom en er is ruimte voor maximaal 50 personen. De avond start om 19.30 en duurt tot 20.15 uur. Je kunt je aanmelden voor deze online verhalenavond via www.verhalenavond.nl

Het idee voor de online Verhalenavond is ontstaan tijdens de coronacrisis. De organisatie van de Verhalenavond, Pier21, was bezig met plannen voor de Verhalenavond in november en kwam voor de vraag te staan: wat als we elkaar in november niet kunnen ontmoeten? Hoe gaan we dan verhalen delen? In de afgelopen weken heeft de organisatie in klein comité een aantal online testavonden georganiseerd om ervaring op te doen. Mensen kijken en luisteren mee vanuit de tuin, op de bank of aan de keukentafel. De ervaring leert dat mensen het fijn vinden om het beeldscherm ook even te gebruiken voor iets totaal anders dan werk en school. Dat is de reden dat er nu een ‘open’ online Verhalenavond komt. 

Het is nog onbekend of de Verhalenavond in november een reguliere editie wordt met fysieke ontmoetingen, een online evenement of een combinatie van on- en offline. Wel is bekend dat ook dan het thema ‘Het Virus’ zal zijn en dat weer iedereen mee mag doen. “Een verhaal kan gaan over hoe iemand de lockdown heeft ervaren, wellicht ben je in totale isolatie geweest, ken je iemand die corona heeft gehad of werk je in de zorg en heb je er dagelijks mee te maken? Wij denken dat juist in de afgelopen periode en waarschijnlijk ook nog wel de komende periode heel veel verhalen ontstaan. Wij zien het als onze missie om die te vangen in de Verhalenavond”, aldus Janneke de Haan, artistiek leider. 

Bezoek website →