Eenzaamheid is een lastig bespreekbaar onderwerp. Het doet pijn, maakt angstig, tast de gezondheid aan en het is zeer persoonlijk. Onder de titel Soms word ik wakker maakten curator Alie Lucas en schrijver Adwin de Kluyver een literaire online tentoonstelling over eenzaamheid. 

De online bezoeker wordt via een serie nachtkastjes en korte verhalen een blik gegund in het leven én het hoofd van een reeks eenzame personages. De tussenteksten dagen het publiek uit om na te denken over de eigen eenzaamheid en die van anderen.

Adwin de Kluyver schreef de korte verhalen voor de tentoonstelling. In 2019 verscheen bij Uitgeverij Spectrum Het gedroomde Noorden – een atlas, dat werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs. Eind 2015 debuteerde hij bij Uitgeverij Balans met Terug uit de Witte Hel

De tentoonstelling is te bekijken op www.somswordikwakker.nl

De online tentoonstelling is gemaakt in opdracht van ZuidOostZorg en was eerder als fysieke expositie te zien in de galerie van Sûnenz in Drachten. Mensen die naar aanleiding van deze tentoonstelling behoefte hebben aan hulp kunnen contact opnemen met Sûnenz Support.

Bezoek website →