Op vrijdag 5 maart om 16:00 uur is op het YouTube-kanaal en op de Facebook-site van de Afûk de boekpresentatie van Geart Tigchelaar’s nieuwe roman Om te zien. Er zijn gastoptredens van Jan de Vries en Elmar Kuiper.

Over Om
Geart Tigchelaar en zijn fiets. Langzamerhand is dat een bekend duo geworden. In dit boek heeft hij enkele ervaringen die hij onderweg opgedaan heeft, verwerkt tot een – zoals hij zelf zegt – psychologische fietsroman. Stap bij hoofdpersoon Ate achterop en fiets mee door Duitsland, Denemarken en Zweden. Ate is namelijk onderweg naar de Noordkaap om zo af te rekenen met zijn verleden.

Geart Tigchelaar (1987) is schrijver, dichter en vertaler. Voor zijn poëziedebuut Leech hert yn nij jek (Hispel 2016) won hij de D.A. Tammingaprijs, en voor zijn vertaling Erik of it lyts ynsekteboek (2015) de Obe Postmaprijs. Zijn vorige roman Bêste Jonge (Afûk 2016) werd genomineerd voor de Rink van der Veldeprijs.

Wie Om koopt in de Fryske Boekewike (6-14 maart) krijgt daar het Fryske Kadoboek Lockdownleafde van Hilda Talsma bij cadeau.

En op de Facebookpagina van de Afûk