Het is tijd voor de derde editie van Hoge Woorden. Geniet van een avond vol spoken word! Deze keer met Derek Otte, Zeinab el Bouni, Jooz, Benzokarim en Sannemaj Betten. Samenstelling en presentatie: Marrit Jellema.

Over Hoge Woorden

Pure performances, vol energie en overtuigingskracht. Persoonlijk en maatschappijkritisch. Dát is wat je kunt verwachten van Hoge Woorden. Hoge Woorden is het nieuwe podium voor spoken word in Friesland. Met een unieke mix van noordelijke makers en landelijke woordkunstenaars. Bekende namen en opkomende talenten.

Hoge Woorden vindt vier keer per jaar plaats. Aan het eind van de avond is er ook een plek voor jou bij de open mic.

Line-up 15 september

Derek Otte
Al jaren is Derek Otte een veelgehoorde naam in het Nederlandse poëzielandschap. Zijn werk is afwisselend scherp en luchtig, maatschappelijk en persoonlijk, filosofisch en recht voor z’n raap. Van vlugge en vernuftige teksten op het podium tot korte ‘regeltjes en rijmpjes’ op Instagram. Het wel en wee van de grote stad, de gelaagdheid van onze identiteit(en), het bevragen van heersende opvattingen en de verhouding tussen het individu en de grote wereld zijn belangrijke thema’s in zijn werk. Vaak introspectief, meestal met een knipoog, soms nietsontziend en altijd vanuit het hart. 

Zeinab El Bouni
Zeinab El Bouni (1990) is één van de drijvende krachten achter Art Harder, een platform voor woordkunstenaars waar verschillende kunstdisciplines worden samengebracht. In alles wat ze doet en schrijft, probeert ze over te brengen dat kiezen voor het onbekende er ook mag zijn. Zeinab is geboren in Nederland en woonde tot haar zevende in Marokko. Dat maakt Nederlands haar tweede taal. Ze koestert een liefde voor Arabische poëzie, en haar dromen vinden plaats in haar ouderlijk huis in Casablanca. Ze heeft haar passie gevonden in verhalen die jarenlang doorverteld worden.

Benzokarim
Benzokarim (1996) is spoken word-artiest en dichter. Karim ontroert al nog voordat hij heeft gesproken. Zijn aanwezigheid spreekt. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. In zijn debuutbundel El Ghorba staan gesprekken met zijn vader en het herdenken van zijn moeder centraal.

Sannemaj Betten
Sannemaj Betten is dichter en theatermaker. Ze zoekt in haar werk de dingen op die je liever met rust zou willen laten. Die laat ze vervolgens zien zoals ze zijn: rauw, puur en bitter (een beetje zoals chocolade soms smaakt).

Jooz
Jooz is een creatieve duizendpoot die momenteel furore maakt als muzikant, artiest en woordkunstenaar. In een wereld vol met pijn en liefde probeert hij momentopnames van het leven te vertalen naar kunst. Als hij daarmee weer andere mensen kan inspireren is de cirkel wat hem betreft rond. Jooz brengt gelaagdheid voor de fijnproevers, een eigenzinnige sound met catchy melodieën en een opzwepende dosis levenslust. Wat hij precies gaat doen is nog een verrassing maar, één ding is zeker… JOOZ MAG HET WETEN!

Hoge Woorden wordt gepresenteerd door Explore the North en Leeuwarden UNESCO City of Literature in samenwerking met Marrit Jellema.

foto: Marc de Fotograaf

Bezoek website →