Deze zomer biedt De Westerkerk in Leeuwarden een divers programma, speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders. Op zondag 5 juli wordt afgetrapt met muziektheatervoorstelling ‘Gonnie en Gijsje samen op pad’ (2+). 

‘Gonnie en Gijsje samen op stap’ is gebaseerd op de bekende prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. In deze voorstelling worden geen poppen gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld. De voorstelling wordt gespeeld door Kira Kool, die veel ervaring heeft met jeugd- en schoolvoorstellingen. Zo speelde zij recent in ‘Dikkie Dik en de taart’, gebaseerd op de boeken van Jet Boeke.

De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten en is geschikt voor kinderen van 2 t/m 5 jaar en hun ouders. Na afloop worden er in het café van De Westerkerk pannenkoeken en ijs geserveerd.

Meer informatie en tickets