Na een succesvolle literaire avond in juni van dit jaar, organiseert Leeuwarden City of Literature op vrijdag 23 oktober opnieuw een intiem dichtdiner in de Westerkerk. Vier schrijvers/dichters met hart voor het landschap staan centraal. In het Frysk en in het Nederlands ‘bezingen’ en betreuren zij de (kwijnende) natuur.

Jantien de Boer, Edwin de Groot, Marije Roorda en Jan Kleefstra dragen in de sfeervolle zaal van de Westerkerk werk voor aan een klein, nieuwsgierig publiek. Je wordt (alleen, in duo’s of met gezin) tussen 17.30 en 18.00 uur verwacht en neemt plaats aan een gezellig gedekt tafeltje in de zaal. De voordrachten worden afgewisseld met eenvoudige maar zeer smakelijke vegetarische gangen. Na afloop is er ruimte voor een informele nazit aan het eigen tafeltje.

Over de auteurs

Jantien de Boer (1965) is als journaliste en columniste verbonden aan de Leeuwarder Courant. In 2015 maakte ze naam met haar boek ‘Landschapspijn’, over de teloorgang van biodiversiteit. Een begrip dat helaas nog steeds actueel is. Edwin de Groot (1963) verkent in zijn werk en optredens graag de grenzen van het Frysk en het Nederlands. Natuur en vergankelijkheid zijn bij hem terugkerende thema’s, onder meer in zijn bundel ‘Sels in Tibetaan belânet op it lêst yn see’. Ook Marije Roorda (1948) schrijft zowel in het Frysk als in het Nederlands. In haar gedichten en korte verhalen spiegelt ze zich aan het landschap en het water. Vaak werkt ze samen met andere (beeldend) kunstenaars. Het werk van de eveneens tweetalige Jan Kleefstra (1964) draait in hoofdzaak om de impact van de mensheid op aarde en natuur. Met schilder Christiaan Kuitwaard publiceerde hij recent ‘Veldwerk’, met aquarellen en teksten rond het thema verlies van biodiversiteit.

Over de avond

In verband met de RIVM-maatregelen is er slechts plek voor 30 personen. Je dient vooraf je kaarten te reserveren en een aantal gegevens (zoals de aard en omvang van je eventuele gezelschap) in te vullen. De inloop start op 23 oktober om 17.30 uur. De eindtijd wordt ingeschat op 21.30 uur.

Kosten en reserveren

De kosten bedragen per persoon € 17,50, jongeren tot 18 jaar € 12,50. Dit is inclusief eten en tapwater. Overige drankjes vallen buiten de prijs en kunnen ter plekke worden besteld en met pin afgerekend. Je kunt je kaarten reserveren via de website van de Westerkerk. Wacht niet te lang, vol is vol!

Foto: Berber van Oyen-Peenstra