Dit kindercollege wordt gegeven door Linda de Haan en Stern Nijland. Samen zijn zij de auteurs en illustrators van onder meer het kinderboek Koning & Koning. Zij weten dus álles over het maken van een boek en vertellen hierover. Waar haal je je inspiratie vandaan? Kun je schrijven leren? Hoe geef je iets uit? Linda en Stern vertellen ook over hun eigen boek. Hoe het is om de bedenker te zijn van een verhaal en hoe dat nu precies zit met die ene koning die verliefd wordt op de andere koning…

Aan de slag
Na afloop van het college is er een meet&greet met Linda en Stern en aansluitend een leuke activiteit. In een leuke, creatieve workshop ga je je eigen verhaal maken naar het voorbeeld van prentenboek Koning&Koning. Linda en Stern geven je allerlei creatieve tips zowel o
ver het schrijven als het tekenen en… je gaat natuurlijk naar huis met een zelfgemaakt boekje.

Talentontwikkeling
Tijdens de activiteit is een stand aanwezig waar informatie over talentontwikkeling beschikbaar is. Een gecertificeerd talentenfluisteraar is beschikbaar om vragen te beantwoorden. Talent gaat niet over uitblinken in een bepaalde activiteit, maar wat die activiteit met je doet. Ieders persoonlijke talent zit in datgene waar je energie van krijgt en blij van wordt. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent. Dat is wel van belang voor zelfvertrouwen, weerbaarheid en veerkracht. Daar heb je een leven lang plezier van. dbieb ziet hier het belang van in en wil alle kinderen en ouders hierin ondersteunen.

Over de kindercollege’s
De kindercolleges zijn nieuw in dbieb! Elke maand komt een expert iets vertellen over een interessant onderwerp. Waarom je hieraan mee zou willen doen? Omdat het leuk is om iets nieuws te leren of omdat je misschien wilt uitvogelen waar je goed in bent.
Na afloop van elk college mag je meedoen aan een bijpassende activiteit en is er een meet&greet met de expert. Tijdens de activiteit is er voor de ouders gelegenheid om informatie in te winnen bij een talent(f)luisteraar over talentontwikkeling.

Kindercollege: 30 minuten
Meet&greet: 15 minuten
Activiteit: 30-45 minuten (vrije in- en uitloop)

Prijs: voor kinderen van 8 tot 12 jaar 4 euro, volwassenen gratis

Ouders met een kaartje mogen meeluisteren achter in de zaal.

Dit college is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar

foto: Mark Shaw

dbieb.nl