Hoe hoog staat kunst en cultuur op de politieke agenda? Welke ideeën hebben politieke partijen bij kunst en cultuur in de gemeente Leeuwarden? Welke tegenstellingen zijn er? En wat betekent dit voor het toekomstige gemeentelijke beleid?

Woensdagavond 9 maart staan we stil bij de cultuurpolitiek, met het oog op de komende gemeentelijke verkiezingen. Een ‘verkiezingsdebat’ in Neushoorn, georganiseerd door DOLCI. DOLCI staat voor Directeuren Overleg Leeuwarden Culturele Instellingen. Het netwerk van en voor de culturele sector in de gemeente Leeuwarden.

Inhoud programma 

Naast een inspirerende inleiding met een culturele blik op cultureel Leeuwarden gaan we aan de slag met de vier thema’s. 

Thema’s

Aan de hand van onderstaande thema’s dagen politici uit om kleur te bekennen, zodat je in aanloop naar 16 maart beter je stem kunt bepalen.  

De aantrekkelijke stad Artistiek klimaat
De basis op orde Doet iedereen wel mee?

Elk thema wordt ingeluid door een prikkelende column/bijlage van verschillende opiniemakers: B.C. Epker (kunstenaar), Ira Judkovskaja (theaterregisseur, talentontwikkelaar en coach), Baukje de Vries (ondernemer, eigenaresse Paddy O’Ryan) en Anne Graswinckel (educatiemaker en innovatie Keunstwurk). 

Het debat wordt geleid door gesprekleiders Hayo Bootsma en Johanna Brinkman en voortgestuwd door muzikale inhakers van ‘huismuzikant’ Timo de Jong.  

Praktische informatie 

Datum | woensdag 9 maart 2022
Kosten | gratis
Locatie | Neushoorn, Ruiterskwartier 41 Leeuwarden

19:00 uur | inloop
19:30 uur | inleiding en debat
21:50 uur | borrel
22:30 uur | einde 

Aanmelden 

Aanmelden is verplicht en kan tot en met dinsdag 8 maart 2022.

Aanmelden

Contactpersoon 
Bij vragen kun je terecht bij Monique Jansma via M.Jansma@keunstwurk.nl.