Naar aanleiding van de voorstelling ‘1000&1 Nacht’ van Tryater hebben zestien schrijvers (amateur en professioneel) meegedaan aan het schrijfproject ‘Cliffhangertje’, een programma van Tryater Rûnom. In de geest van de sprookjesachtige vertellingen van 1000&1 Nacht hebben de schrijvers delen van een verhaal geschreven met aan het einde een cliffhanger. Het verhaal, geschreven met pen en papier, ging in een envelop en werd op de bus gedaan. Zodra een envelop met verhalen bij de volgende schrijver op de mat lag, had hij of zij drie dagen de tijd om een vervolg aan het feuilleton te schrijven.

Maar na een cliffhanger komt toch altijd een vervolg? Daarom zijn de verhalen de hele maand juli te beluisteren in drie wandelroutes, want verhalen moeten worden verteld!

Zo werkt het

In Leeuwarden zijn drie series van elk ongeveer vijf (Friese en Nederlandse) verhalen te beluisteren. Op de site van Tryater staan de routes met de startpunten. Het enige wat je nodig hebt, is een mobiel met internet. Het verhaal begint bij een gele sticker op de grond. Op deze sticker staat een QR-code. Met de camera van jouw mobiel kun je deze code scannen. Dan ga je naar een online geluidsbestand. Hierop wordt het verhaal voorgelezen. Laat jezelf zo door de stad cliffhangeren naar (on)bekende plekken.

Ontdek de routes