Van 2 t/m 10 november is het Fryske Boekewike. Dit jaar schreef Meindert Talma het kadoboek, Wynroas. Het is een autobiografische, tragikomische novelle met een spannende en dramatische afloop.

Talma komt in de Fryske Boekewike vier keer met een optreden met en rond kadoboek Wynroas. Live is Wynroas een audiovisuele trip van een uur, die je meeneemt in een verteld en zongen (film)verhaal over een fel conflict dat Meindert Talma kreeg door een lied op De Zee Roept, het album bij het fotoboek van Tryntsje Nauta over de studenten van de zeevaartschool op Terschelling.

– Dinsdag 5 november, 19.30, Bibliotheek Drachten
– Woensdag 6 november, 19.30, Bibliotheek Dokkum, Bibliotheken Noord Fryslân
– Donderdag 7 november, 20.00, Podium Gorter Balk
– Vrijdag 8 november, 19.30, Bibliotheek Heerenveen, Bibliotheken Mar en Fean
– Zondag 10 november, 19.30, Stadskas, Explore the North, Leeuwarden

Alle optredens zijn gratis toegankelijk, bij sommige locaties is reserveren gewenst. Bij alle optredens is een aantal Friese boeken te koop. Het Frysk Kadoboek Wynroas is de hele Fryske Boekewike gratis te verkrijgen bij aankoop van € 15,00 aan Friese boeken.

De Fryske Boekewike wordt georganiseerd door Boeken fan Fryslân. Boeken fan Fryslân zet zich in voor de lees- en verkoopbevordering van het Friese boek en doet dat door het opzetten van campagnes, het organiseren van samenwerkingsactiviteiten en met projecten zoals de Fryske Boekewike, de Berneboeke-ambassadeur, de Sutelaksje en Dichter fan Fryslân.