Vrijdag 1 november om 20:30 uur wordt met het Frysk Boekefeest in De Kanselarij in Leeuwarden het startsein gegeven voor de Fryske Boekewike 2024. Op die feestelijke avond zal ook het Kadoboek ‘Wynroas’ van Meindert Talma gepresenteerd worden. De presentatie van de avond is in handen van Bart Kingma en er is muziek van Meindert Talma & band. Op het Fries Boekenfeest is ook een boekenkraam en kun je het Kadoboek laten signaleren door de schrijver.

Iedereen is welkom, de toegang is gratis, wel graag even aanmelden: info@boekenfanfryslan.nl.

Meindert Talma (Surhuisterveen, 1968) schreef het Fries Kadoboek 2024. In 1999 debuteerde hij met de autobiografische roman ‘Dammen met ome Hajo’, die in 2022 bij uitgeverij Regaad in het Fries verscheen. Twee jaar na zijn debuut bracht hij samen met Nyk de Vries een verzameling vraaggesprekken uit onder de titel ‘De Blauwe Fedde yn petear’. In 2003 verscheen van hem de roman ‘Kriebelvisje’. Daarop volgden de dichtbundel ‘Laat het orgel jammeren’ (2011) en de romans met muziekalbums ‘Kelderkoorts’ (2013), ‘Je denkt dat het komt’ (2017) en ‘Gezinsverbijstering’ (september 2024).

Over het Kadoboek ‘Wynroas’

‘Ik haw in soad min folk op myn wei kend, meastal wiene se al gau wer út myn libben ferdwûn, mar fan alle minsken dêr’t ik mei te krijen hân haw, komt Gerrit Huidekoper jr. it tichtst by de kwalifisearring ‘myn grutste en koppichste fijân’. Meindert Talma schreef met ‘Wynroas’ het Fries Kadoboek 2024, een autobiografische, tragikomische novelle met een spannende en dramatische afloop.

Fryske Boekewike 2024

De Fryske Boekewike duurt van 2 t/m 10 november. Het Kadoboek is in de Fryske Boekewike gratis verkrijgbaar bij aanschaf van minimaal € 15, – aan Friese boeken bij de boekhandel. De Fryske Boekewike wordt georganiseerd door Boeken fan Fryslân. Boeken fan Fryslân zet zich in voor de lees- en verkoopbevordering van het Friese boek en doet dat door het opzetten van campagnes, het organiseren van samenwerkingsactiviteiten en met projecten zoals de Fryske Boekewike, de Berneboeke-ambassadeur, de Sutelaksje en Dichter fan Fryslân.

Foto Boekefeest: Jacob van Essen | Hoge Noorden
Foto auteur: Reyer Boxem

Bezoek website →